Update #5 3-10-2022
Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober vierde De Onrust Stokers samen met de crowdfund leden de ingebruikname van de oude gerestaureerde ketel uit 1920. Op deze twee dagen ontvingen wij meer dan 100 vrienden en bekenden die ons hebben geholpen met het financieel mogelijk maken van deze ingebruikname van de oude ketel. Zie voor sfeerverslag de foto's. 


Update #4 16-04-2022

De Onrust Stokers hebben vandaag een eerste test run kunnen doen met de Oude Dame. Na veel technische hindernissen, kleine en grote tegenslagen zijn we blij om te kunnen melden dat hij het doet!!! De test run hebben we uitgevoerd met water op te zien of het ons lukt met de verwarmingselementen de ketel op temperatuur te krijgen. Zie hieronder de foto's en video's.


  


Update #3 19-11-2021

De Onrust Stokers zijn op dit moment erg druk met de voorbereidingen voor de aankomende feestdagen. Kerst is altijd een drukke periode voor de slijterijen en dus ook voor ons. Tussen alle werkzaamheden door werken we gestaag door aan onze ‘Oude Dame’.

In deze update een overzicht van de werkzaamheden aan de ketel maar ook een update van de andere zaken die op het pad van de Onrust Stokers kwamen. We zijn nu steeds vaker aan het werk op de Jan ligthartstraat 67 maar we hebben nog geen vaste tijden dat we er zijn. Wil je langs komen neem dan contact met ons om een afspraak te maken.

stefan@deonruststokers.nl of sjaak@deonruststokers.nl


De ketel is nu aan de buitenkant helemaal klaar, alle delen zijn schoon gemaakt en opnieuw gepolijst. Ook de binnenkant schiet al lekker op alleen gaat dit een stuk lastiger.  

 

 


 

 


Om de ketel te kunnen verwarmen met elektrische elementen is er een schakelkast met bedieningspaneel nodig om de aansturing en de temperatuur in de ketel te kunnen regelen. Onrust Stokers Jan heeft een schakelkast uitgedacht en heeft deze gebouwd. Met deze kast is het mogelijk om in de toekomst twee ketels aan te sturen. 


 


We hebben de afgelopen tijd ook gewerkt aan een paar private labels. Samen met een Eritrees restaurant maakte wij een heerlijke likeur, gemaakt met de kruiden die zij het meest gebruiken in hun Afrikaanse keuken. En samen met Hans en Sandra van de Gall & Gall van de Laan op Zuid is er een heerlijk Gin gemaakt. 

 Update #2 19-7-2021

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de restauratie van de oude Stookketel. We geven jullie, de donateur Onrust Stokers,  graag een update van de werkzaamheden. We hebben na lang wikken en wegen besloten om de ketel om te bouwen naar elektrisch. De stoomgenerator die bij de ketel zat was in een dusdanige slechte staat dat deze helemaal vervangen zou moeten worden en dit zou rond de €17.000 gaan kosten. 

(Vrijwilligers Karel, Cas en Ron)


 

Demontage van de koeler (vrijwilliger Ton)

 


Een groep vrijwillige Onrust Stokers is bezig met het schoonmaken van de verschillende ketel onderdelen zie hier onder het foto verslag. (vrijwilligers Gerard, John en Amir)

 


Sjaak neemt stookketel onder handen

 
Update #1

Op zaterdag 8 mei hebben De Onrust Stokers de oude stookketel uit 1920 naar Rotterdam

gehaald. Theo de Man (link naar Instagram) fotograaf heeft de hele dag vastgelegd zie voor deze ‘spectaculaire’ operatie het foto verslag.  

 

Hier kunt u content plaatsen.

Deze tekst past u aan door erop te klikken.